mercredi 12 septembre 2012

Long time no see

Si am început clasa I ... prea devreme dupa gustul meu, programa mi se pare infernala pt un copil special. Sigur ca in 2010 medicii ma anuntau ca nici nu se pune problema de mers la scoala si iata ca, de 2 saptamâni deja, avem un scolar, la nici 6 ani. Am inima tare strânsa ... nu va fi usor.  Caut  de câteva zile resurse pedagogice pt invatarea lecturii in cazul copiiilor cu o memorie buna, dar fara viziune globala asupra comunicarii. Pornim pe un drum lung, insa cu speranta. De oprit nu ne putem opri usor ... singuri.

Asadar, am început temele. Deocamdata are destul de putine, dar in fiecare saptamâna cerintele cresc progresiv. Azi a invatat sa citeasca 4 cuvinte: jaune, rouge, orange et vert.

Intâi a citit cuvintele, a reperat literele, apoi am ascuns caietul si a trebuit sa recompuna cuvintele cu litere decupate:

Et nous avons commencé le CP ... je dis bien "nous"... un peu trop tôt à mon goût, le programme de CP est infernal pour un enfant spécial. Evidemment, en 2010 les médecins m'annonçaient qu'il était hors de question qu'il aille à l'école et nous voilà maintenant en CP, il n'a même pas 6 ans. J'ai le coeur serré ... ça va pas être facile et on ne sait pas où l'on va. Je recherche depuis quelques jours des ressources pédagogiques pour l'apprentissage de la lecture pour un enfant avec une bonne mémoire, mais sans vision globale sur la communication. Nous partons en voyage avec espoir, un long voyage que l'on n'arrêtera pas facilement ... de nous même.

Donc, les devoirs ont commencé. Un petit peu au début, mais ça se complique chaque semaine. Pour aujourd'hui il devait apprendre à lire:  jaune, rouge, orange et vert.

D'abord il a lu les mots, repéré les lettres et puis j'ai caché son cahier, il a dû recomposer les mots avec des lettres découpées:



Si un pic de exercitii de motricitate fina:
Et un peu d'exercices de motricite fine:


Cuvântul învatat este încercuit, iar literele decupate sunt aranjate in patratica lor în cutia de pescar :-)
Le mot appris est entouré et les lettres découpées sont rangées dans leur case dans la boîte de pêcheur :-)



Si acum putina poezie:
Un peu de poésie maintenant:


 
Si terminam ziua cu o plimbare cu bicicletele fara pedale pt învatarea echilibrului si cules de mure :-)
 
Et on finit la journée avec une balade sur les vélos sans pedales pour l'apprentissage de l'équilibre et dégustation de mûres :-) 
 
 


9 commentaires:

  1. mi se pare extraordinar! Va felicit din toata inima si ii tin pumnii lui Vladi pentru inceputul scolii si voua asemenea.
    va pupam!

    RépondreSupprimer
  2. e un drum cu multe curbe...va tin pumnii sa fie bine totul!
    esti un om tare si nu pot decat sa te admir...iar Vlad este fantastic! lumea lui este complicata si totusi se straduie sa se adapteze in a noastra - noi nu am putea ceea ce face el, noi suntem de 100 de ori mai slabi decat el.

    RépondreSupprimer
  3. Mult succes si multa fericire.....

    RépondreSupprimer

  4. Bafta multa draga Syb! iti doresc putere si rabdare cit everestul pe care-l urcati. dar tu stii ca temerarii ajung in virf, si voi sunteti printre ei! fiecare zi e o zi cistigata, un pas inainte. va tin pumnii!

    Ana

    RépondreSupprimer
  5. Frumos Sibylle! Te admir din suflet pentru felul in care il indrumi pe Vladi!

    RépondreSupprimer
  6. Multumesc mult. Nu identific pe toata lumea, dar va multumesc!

    RépondreSupprimer
  7. Buna.
    Raluca sunt, am fost colege la Odisee pe DC (bb_ralukutza). Te-am mai citit pe dc o vreme, am mai citit si pe blog, am fost alaturi de voi cu inima!
    Felicitari pt tot ce ai facut cu Vladimir!!! Te admir sincer!

    RépondreSupprimer
  8. Multumesc mult, Raluca! Nu stiam ca ma mai baga in seama cineva de acolo si de ramas cu voi ar fi fost prea greu, mersi inca o data!

    RépondreSupprimer
  9. :* Pe DC nu mai scriu/urmaresc nici eu de f mult timp, la grupul respectiv. Pupici lui Vladimir si micutei!

    RépondreSupprimer