vendredi 2 juillet 2010

Prima serbare

Am ratat-o :-( Dintr-o prostie ... saptamana trecuta educatoarea ne spunea in fiecare zi ca Vladi nu reuseste coregrafia ca si ceilalti si dupa parerea ei nu are rost sa urce pe scena. Iar vineri ne-a spus sa facem cum vrem asa ca am fost foarte descurajati si am decis sa nu-l mai ducem la serbare. ... a trecut week-end-ul si intre timp am discutat cu multa lume si toata lumea a spus ca trebuia sa fie acolo, sa participe, macar sa bata din palme ... trebuia sa fie acolo pt ca era prima lui serbare.

Ieri a fost in prima lui excursie cu clasa la un zoo. Era asa de fericit!!! S-a purtat exemplar, a venit inapoi cu aceiasi pantaloni :-)) Si chiar a reusit sa ne spuna ce animale a vazut si ca s-a suparat soferul autocarului ... insa nu am aflat de ce.

Azi la pranz am fost sa discut cu educatoarea si i-am spus ce am avut pe suflet ... ca suntem multumiti de ea, dar ca a facut o greseala ca ne-a facut sa nu mai venim la serbare, ne-a trantit indoiala in suflet si ne-a descurajat. I-am spus ca stim ca nu a vrut sa faca rau, dar ca Vladi nu e ultimul copil special din cariera ei si ca va trebui sa invete sa integreze in clasa sau serbare tot felul de copii cu diverse handicapuri. M-a ascultat si apoi a plans si mi-a dat dreptate. Si-a cerut scuze si mi-a mai spus ca nu va mai face niciodata asa ceva niciunui copil. Sa mai spun ca e chiar directoarea scolii ?? Am plans si eu cu ea si inca ne pare rau ca nu am avut ocazia sa il vedem pe scena alaturi de colegii lui si la fel de mandru ca atunci cand a plecat in excursie.

Cert este ca a fost o lectie si pt ea in calitate de cadru didactic, dar si pt noi ca parinti de copil special, sa stim de acum sa luptam pt ca el sa fie exclus cat mai putin posibil.

Am reusit sa-l inscriu pe Vladi pe o alta lista de asteptare .... aici avem de asteptat mai putin de 18 luni. In martie 2011 se va deschide in orasul nostru un centru de diagnostic si avem un loc asigurat printre primii. Nu mai povestesc cate telefoane am dat si cum m-am mai isterizat de ma stie cred toata lumea medicala din oras.

6 commentaires:

  1. Sib, Vlad este un frumos!!! Si zambetul lui este atat de dulce si sincer, ca ma topeste!!!!
    Serbari vor mai fi, si gestul tau de a vorbi cu educatoarea este extraordinar!!! Vlad are noroc cu parinti ca voi!!!!
    Abia astept sa vad serbarile ce vor urma!!!!

    RépondreSupprimer
  2. :-) Multumesc, si eu astept urmatoarele serbari. Intre timp alegem sa ne bucuram de prezent.

    Unii parinti imi spuneau sa fac scandal sau plangere pt ca e inacceptabil asa ceva. Eu am ales sa vorbesc frumos cu ea pt ca stiu ca e un om de calitate si ca incidentul acesta este DOAR o greseala. Nu a facut-o din rautate, ci din lipsa de experienta.

    RépondreSupprimer
  3. buna.
    va pupam si sper din tot sufletul sa nu mai apara niciodata astfel de nedreptati.
    vladimir este un baietel frumos.
    aveti grija de voi.
    multa sanatate va dorim.

    RépondreSupprimer
  4. Sunteti niste speciali, putini dintre noi stiu sa vada `lectiile`, sunteti norocosi ca va aveti unii pe altii.
    Vladimir e un frumos in poze, multumim ca impartasesti asta cu noi.

    RépondreSupprimer
  5. buna

    nu vreau sa mai torn si eu gaz pe foc... ca trebuia sa duceti copilul, toata lumea stia ca are probleme.. deci era indulgenta... dar va tin pumnii la urmatoarele

    bisous

    RépondreSupprimer
  6. Imi pare bine ca ai avut intelegere de la educatoare. Eu te apreciez si admir ca nu ai facut scandal, ci ca ai stat deschis de vorba - educatoarea nu avea experienta, dar a 2a oara o sa tina cont de asta, si nu numai cu copilul tau, ci si cu alt copil.

    Bisous -ca imi place cum suna

    RépondreSupprimer