lundi 7 juin 2010

O veste buna

Tocmai am primit rezultatul testelor genetice ... cand am vazut plicul am stiut ca e o veste buna pt ca vestea rea se anunta prin telefon mai intai. Dar tot am plans fro 10 minute inainte sa-l deschid.

Detalii despre sindromul X fragil puteti gasi aici in limba romana: http://voinicel.md/index.php?page=Sindromul-X-FRAGIL .

Perioada asta m-am simtit teribil de vinovata, x fragil ar fi insemnat ca boala e mostenita de la mine, iar eu puteam avea premutatia de la tatal meu, tata pe care nu-l cunosc si cu care mama a stat doar 3 zile ( zile in care nu a avut timp sa afle daca in familia lui exista sau nu cazuri de debilitate).

In aceste saptamani pot sa zic ca am facut cunostiinta cu lumea x fragililor, cu suferinta parintilor lor, dar si cu micile bucurii din viata lor. Bun, de un an jumate oricum am devenit din ce in ce mai sensibila referitor la handicap in general si imi dau seama ca suferinta are atat de multe trepte si uneori ajungi sa te bucuri doar pt ca nu esti cu o treapta mai sus.

Noi acum trebuie sa incepem lupta pt aflarea diagnosticului ... eu am convingerea ca e o tulburare de spectru autist, dar pana la confirmare avem un drum foarte lung. Vladimir e pe lista de asteptare la un centru de diagnostic ... avem de asteptat cam 18 luni pana va fi primit in consultatie ... 18 luni, frate! Intre timp incerc sa aflu alte cai pt a avea un diagnostic ... cam greu ...

Intre timp analizele genetice continua pt a cauta eventuale anomalii, va dura cateva luni bune pana vom avea rezultatul, insa suntem multumiti sufleteste ca nu e x fragil ... in ultima saptamana oricum m-am autoconvins ca nu poate fi x fragil pt ca stie multe lucruri, face asocieri, are multe calitati care demonstreaza ca nu are niciun retard mental ... de fapt ma intreb si acum cine a decis ca el ar avea un retard mental din moment ce nu l-a testat nimeni si nici nu l-a observat mai mult de 10 minute ...

Deci azi o veste buna :-)

Multumesc inca o data celor care s-au gandit la noi! ♥


11 commentaires:

 1. Sib, mult curaj, ma bucur ca aveti o veste buna.
  Nu incetati sa sperati.
  Va tin pumnii !

  valentina

  RépondreSupprimer
 2. ma bucur imens si n-am cuvinte sa exprim asta!!

  va imbratisez cu drag, Sabinelu

  RépondreSupprimer
 3. sibil
  tot timpul acesta m-am gandit la voi.
  m-am rugat la DUMNEZEU ca vladimir sa nu aiba acest sindrom.
  dumnezeu ne mai da din cand in cand si clipe grele in viata pentru a ne intari.
  va pupam si sa auzim numai de bine.

  RépondreSupprimer
 4. Si noi ne bucuram imens, probabil ca ai simitit ca-ti exploadeaza inima cand ai vazut plicul, nu?
  Mult curaj, credinta si putere pentru tot ce va fi sa vina!
  Cu drag,
  Nora&Co

  RépondreSupprimer
 5. ma bucur enorm de o asa veste buna!
  Va imbratisam cu drag!

  RépondreSupprimer
 6. Slava Domnului!
  pupam gasca!

  mai3

  RépondreSupprimer
 7. Felicitari din inima!E cu adevarat o veste foarte buna!Sa dea dumnezeu sa auzim numai vesti bune in continuare!

  RépondreSupprimer
 8. mult curaj! unde pozitive va trimit

  RépondreSupprimer
 9. Ma gandesc in continuare la voi. Sunteti frumosi si speciali! Va imbratisez tare!

  RépondreSupprimer
 10. Ma bucur enorm ca au iesit rezultatele si vestile sunt bune!!! Curaj draga mea si sa primiti numai vesti bune si de acum inainte! Va pup!

  RépondreSupprimer
 11. Syb, ma bucur atit de mult ce citesc, ca s-a infirmat diagnosticul, n-am avut curaj sa te intreb dar te-am urmarit pe forum sa vad daca scrii ceva, bine ca am intrat aici:))
  Lasa ca cu spectrul autism stim noi sa ne batem si sa-l educam, nu e chiar atit de bao-bao cum parea cindva.

  Ana S.

  RépondreSupprimer