mercredi 3 février 2010

A trecut si ziua de ieri


Papa e in depresie, din noi doi el a fost cel care a sperat ca problemele sa fie totusi doar in capul meu. Pana aseara! Am avut prima intalnire cu echipa educativa. Sunt si vesti bune, dar in mare situatia nu e deloc roz.


Nici nu stiu de ce sa ma agat ca sa am speranta ca va fi bine ... sper ca odata cu vorbirea coerenta sa-si poate exprima mai bine ideile si sa inteleaga mai multe.


Ce ma bucura:


- nu mai deranjeaza copiii din clasa, inca se plimba printre mese, dar nu mai pune mana pe obiectele celorlalti si nu ii mai atinge.


- participa mai mult la actiuni, mai ales cand se lucreaza in grupuri f mici la o masa


- isi da silinta sa faca lucruri pe care neindemanarea nu ii permite sa le faca


- logopeda a spus ca stie foarte multe lucruri, ca e voluntar si ca va putea incepe sa lucreze cu el saptamanal ( pana acum doar il observa) pt a-l ajuta in problemele lui de pronuntie


- cand Anna "citeste" el o corecteaza: Ea spune : "une auto". El: "Non, Anna. Une oiture". (fara V, ca inca nu il poate pronunta).


- acasa ne face farse, negociaza si protesteaza mai tot timpul ( asta e de bine)


- stie cifrele pana la 14


- avem litere pe frigider si ii place sa-i spun o litera si el sa mearga sa o caute pe frigider
- desi nu are stare, atunci cand picteaza sta si o ora la masuta; prin " picteaza" intelegeti ca mazgaleste cu pensula :-)


- cred ca e foarte sensibil : se uita la un desen animat in care o maimutica fura un ursulet de plus si imi zice sa-l strang in brate pana copilul isi recupereaza ursuletul de plus


- am observat ca incearca sa ne pacaleasca: e pregatit sa-i traga una peste cap Annei si daca il surprind se face ca o pupa :-))


- o faza tare: l-am pus la somn intr-o dupa masa si tot auzeam galagie la el in camera. Dupa un sfert de ora urc sa-i zic sa se culce si aud DUP DUP DUP niste pasi. Cand deschid usa, se aruncase turceste pe marginea patului cu o carte in mana ( i-a luat cateva secunde sa o faca), ceva de genul " nu inteleg ce vrei, eu citeam linistit in pat".


- are memorie vizuala foarte buna, cand ajungem pe o strada stie deja la cine mergem


- ii place muzica si are dorinta de comunicare


- e soarele nostru. Punct.


Anna e printesa noastra si ii iubim la fel pe amandoi.


De acum incepem si noi lupta cu sistemul pt a obtine cat mai mult ajutor. Scoala singura nu poate face minuni.


Nu mai stiu ce sa scriu, as prefera sa ma concentrez pe ce e bine si sa uit de ceea ce e rau. As vrea sa ma ocup si de mine acum pt ca viata mea a trecut pe ultimul plan de vreo 2 ani si timpul trece prea repede.


Inchei cu un desen facut de Dadi, saptamana trecuta a reusit sa inchida cercurile pe hartie. Si e o performanta luand in considerare felul in care tine creionul. De asemenea la testul facut de logoped stia f bine locul in care trebuia sa deseneze mainile, ochii, burta etc ... dar i-a fost f greu sa puna in aplicare ceea ce stia : se invartea in jurul mesei, schimba creionul dintr-o mana in alta.

4 commentaires:

  1. va fi bine, trebuie sa fie, cu asa o mamica nu are alta alternativa. Pentru el orice progres e un pas imens inainte. Ti-am zis si ieri, tu esti speranta lui, lumina de la capatul tunelului, atata timp cat tu o sa lucrezi cu el, Vladi va fi OK. Capul sus si hraneste-te din progresele lui, oricat de mici ar fi...sunt! Si asta conteaza cel mai mult! Multa putere iti doresc. Pupi. IRE

    RépondreSupprimer
  2. multumesc de incurajare!! azi ma gandesc si eu la tine pt ca ai o zi grea :-(

    RépondreSupprimer
  3. ...si cum ai zis, Sib...E soarele nostru.Punct.De aici incepe totul.Si n-are cum sa nu iasa bine...

    RépondreSupprimer
  4. Asa e! si sa stii ca straluceste din ce in ce mai tare. ♥ Multumesc!

    RépondreSupprimer